Towards a water-wise world Jaarverslag 2014

 

Het nieuwe gebouw werkt

5 december 2014Organisatie

Het nieuwe pand van KWR is energiezuiniger en efficiënter ingericht dan het oude gebouw. Maar werkt het ook? Een aantal medewerkers en bezoekers van KWR aan het woord.

De inrichting moet de samenwerking bevorderen, zowel tussen KWR-medewerkers onderling als tussen KWR-medewerkers en gasten. Het eerste wat een bezoeker opvalt, is de openheid: rondom de centrale hal met veel overlegplekken zie je mensen van KWR werken. Het ziet er transparant en efficiënt uit, maar werkt het ook prettig? Wat vinden medewerkers en gasten?

Merijn Schriks, onderzoeker KWR:

“Ik zou niet meer terug willen naar het oude gebouw. Het allerleukste vind ik dat je ziet waar mensen zijn en wat ze doen. Je kunt nu veel makkelijker contact maken met iemand van een andere afdeling en je ideeën bespreken.”

Klaartje Rietkerken, Operationeel Program Manager ISPT:

“Ik vind het een prachtige, rust uitstralende omgeving met een mooie architectuur en inrichting. Je wordt naar het centrale deel toegetrokken door het open klimaat en daar kun je genieten van de activiteit om je heen. Op het moment dat je in een overlegkamer plaatsneemt, vind je de benodigde rust.”

Gertjan Zwolsman, programmadirecteur Watershare®:

“De centrale overlegplekken zijn ideaal voor bezoekers. De openheid van alle ruimtes leidt vanzelf tot meer informeel contact met collega’s. Het gebouw zit goed in elkaar: je ziet elkaar wel, maar je hebt weinig last van elkaars geluid.”

Hans Bousema, senior adviseur Strategie & Beleid Brabant Water:

“De centrale ruimte ademt gastvrijheid. Het is transparant, de ruimtes zijn met elkaar verbonden. Ik voel me er heel welkom.”

Ronald Italiaander, teamleider microbiologisch laboratorium KWR:

“De labs zijn erg mooi geworden en de inrichting is heel efficiënt en prettig. De laboratoria liggen nu ook veel dichter bij elkaar. In het oude pand was de samenwerking al goed. Nu we meer door elkaar zitten, ontmoet je nog vaker mensen uit andere teams.”

© 2018 KWR Watercycle Research Institute

Tags
Bekijk alle tags
Contact
Zie ook
17 november 2014 Een nieuw, duurzaam gebouw voor KWR Er wordt op de oude en nieuwe locatie gewerkt. 13 december 2014 Succesvolle verhuizing laboratoria
Iets heel anders
Injectie van vloeibaar ijzerslib 16 april 2014 IJzerslib: van bijproduct naar grondstof voor fosfaatverwijdering 18 december 2014 Natuurgebied snel in kaart met remote sensing-data

open