Towards a water-wise world Jaarverslag 2014

 

Peer review commissie onder de indruk van kwaliteit KWR

29 september 2014Organisatie

Eind september bezoekt een internationale peer review commissie KWR om de (toegepast) wetenschappelijke kwaliteit te beoordelen en te adviseren over verdere verbeteringen. Het eindoordeel van de commissie is erg positief.

De peer review commissie bestaat uit de volgende leden:
• Prof. dr. Gary Amy (KAUST University, voorzitter)
• Prof. dr. Juliane Hollender (EAWAG)
• Adjunct Prof. dr. Randy Hunt (US Geological Survey, Wisconsin Water Science Center)
• Prof. dr. Paul Jeffrey (Cranfield University)
• Prof. dr. Dragan Savic (University of Exeter)

De commissieleden zijn onder de indruk van de hoge kwaliteit van KWR en van de medewerkers. KWR heeft volgens de commissie een sterk profiel en wordt gewaardeerd door de drinkwaterbedrijven. Uit het rapport:

Overall, the panel has been impressed with the progress, achievements, and international stature of KWR; believes that the initial shift to a focus on research across the entire water cycle has largely been successful; and recognizes KWR’s high quality and quantity of scientific output.

De commissie is ook zeer positief over de verbindingen met universiteiten. Aanbevelingen voor verdere verbetering en ontwikkeling gaan onder meer over het versterken van de integratie van onderzoek, en het verder verbeteren van de implementatie van kennis in de watersector.

D11 Uitsnede

© 2018 KWR Watercycle Research Institute

Tags
Bekijk alle tags
Contact
Zie ook
20 oktober 2014 Integrale, duurzame oplossingen voor de samenleving Wetenschappelijke Advies Raad 16 mei 2014 Wetenschappelijke Advies Raad
Iets heel anders
08 november 2014 Vissen opsporen met eDNA Willem Koerselman overhandigt de prijs aan onderzoeker Erik Emke. 11 december 2014 Willem Koerselmanprijs voor Emke en De Voogt

open